17.11.12

1. Korhosen Kauppamuseoasian (Muistolan kiinteistö) alkutahdit





.
Korhosen kauppamuseo ja Kauko Korhonen v.?.
Kuva Risto Ojalan K.S. lehtiartikkelista v.2008.


Korhosen kauppamuseoasian alkutahdit





Lainaus hallinto-oikeuden valitusasiakirjoista:


Kauppamuseotakin yleisölle auki pitäneen Kauko Korhosen äkillisen kuoleman jälkj. sisar myi/lahjoitti Korhosen kauppakiinteistön v. 2001 Kuhmoisten kunnalle sen tarjoamaan nimelliseen 35.000 markan kauppahintaan (5.833 euroa) kuntalaisten yhteiseen käyttöön ja säilytettäväksi seuraaville sukupolville.


Todisteet: – kunnan toimet ja”tiedotukset”ennen yllätysmyyntiä, -kunnalle kiinteistön luovuttajan lesken hallinto-oikeuteen toimittama kiinteistön myyntipäätöksen kumoamisvaatimus, -kunnanjoht. Riihimäen lausunto.

Kunta teetti v. 2002 historioitsija Sirkka-Liisa Rannalla kiinteistölle hienon käyttösuunnitelman (liite) ja kuntokartoituksen (liite) teki rakennusarkkitehti Kalle Nurminen.

Näihin suunnitelmiin nojautuen kunta kunnostutti kiinteistöä vuosien ajan, käyttäen runsaasti kunnan omia, että valtion tarjoamia projektivaroja.

Alkuvuosina kunta kertoi julkisuudessa remontin edistyvän hyvin ja ovien avautuvan kuntalaisille piankin. Parina viime vuotena oli täysi hiljaisuus, vain kunnan varojen puutteesta johtuvasta remontin viivästymisestä kerrottiin muissa yhteyksissä.

Sitten täytenä yllätyksenä saimme lukea 28.11.2007 ilmestyneestä Kuhmoisten Sanomista kunnan julkaiseman myynti-ilmoituksen.


Huomattavan vaatimaton ja huomaamaton ilmoitus oli ja siksi harva siihen kiinnitti huomiota, itse havahduin joulukuun puolella.

Asia tuntui niin uskomattomalta ja oudolta että ilmaisumuotojen perusteella tulkitsimme kunnan etsivän jonkin muotoista “yhteistyökumppania”tms………….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivun näyttöjä yhteensä